Photos: © Magda Biernat

J.T. Magen builds futuristic New York headquarters for radio broadcast company iHeartMedia

Media company’s mod work space includes laser beam controls, stadium seating and privacy pods.

I want visitors to walk through the door and say, ‘Who the #*!% are these people?’ and I want them to get it in less than 5 seconds.

— Bob Pittman, iHeartMedia chairman and CEO, in a statement from A+I architects

Their marching orders were to strip everything, then leave it essentially raw. Standing out against the roughness, almost in defiance, are tidy, self-contained architectural interventions.

— Interior Design

Our headquarters buildout was a 75,000-square-foot gut renovation, from studs to completion, including several specialty features like broadcast studios, a 20-foot digital billboard and a suspended articulating robot. J.T. Magen’s strength lies in its skilled professionals and trade relationships. On more than one occasion, the site superintendent and subs made critical decisions in partnership with our design advisers and architectural team, and the aesthetic integrity of the design vision remained uncompromised, even through unique challenges.

— Molly Winkler, vice president of real estate operations, iHeartMedia Inc.

Read more

Before: A view of the mezzanine area under construction at the iHeartMedia headquarters built by J.T. Magen & Company Inc. in Manhattan, New York.After: A post-construction view of the mezzanine area at the iHeartMedia headquarters built by J.T. Magen & Company Inc. in Manhattan, New York.

Photos: © Magda Biernat, J.T. Magen

iHeartMedia wins two impressive awards

  • trophy-1

    Best Large Media/Tech Office

    Best of the Year Awards 2015
    Interior Design

     

  • trophy-1

    Best Technology Solutions

    MakeItWork Awards 2015
    Interior Design

Share this page

Project Facts

iHeartMedia
Address: 125 West 55th Street, New York, NY
Size: 75,000 sq. ft.
Architect: A+I Designer: Michael Beneville
MEPS engineer: AMA Consulting Engineers Structural Engineer: Thornton Tomasetti

HIPNY_02_1VB_589_Muggenborg_210320-01

SL Green Amenity Space

Riverstone

Riverstone

Five-floor atrium framed with white staircases, beams and steel railings connects the J.T. Magen-built open-plan offices of Anheuser-Busch InBev in Chelsea.

AB InBev